A lazac

Bizonyára sok lány felsikoltott, mikor meglátta a LifeT!LT étrendekben a lazacot, egyesek örömükben, mások pedig azért, mert semmilyen vízi élőlényt nem fogyasztanak. Aki így tesz, az rosszul teszi, a lazac ugyanis valódi szuperélelmiszer.
Ez az étel nemcsak beltartalmi értékeivel vívta ki, hogy helyet kapjon a LifeT!LT válogatott alapanyagai között, de fantasztikus ízével és megnyerő külsejével önmagában is azt akarnánk, hogy a tányérunkra kerüljön. Akik nem szeretik a halat, azoknak azt tanácsoljuk, sóval és borssal, natúr grillezzék meg a lazacot, majd friss citromlével csepegtessék meg – higgyék el, távol lesz az eredmény az eddig megszokott hal-élményektől – a lehető legjobb értelemben!
De miért is jó a lazac? Elsősorban kiemelkedő fehérjetartalma miatt szeretjük, de elérhető közegben talán a legjobb omega-3 zsírsav-forrás is ez. A lazac olyan értékes többszörösen telítetlen zsírokat tartalmaz, melyeket önállóan nem képes előállítani a szervezetünk, azonban a szervezetben zajló folyamatokhoz és szervezetben raktározott zsírok egyensúlyához elengedhetetlen a meglétük. Azáltal, hogy hetente 2-4 alkalommal beépíted az étrendedbe a lazac fogyasztását, optimális védelmet biztosítasz az esszenciális zsírok alacsony bevitelével összefüggésbe hozható betegségekkel szemben (pl szív és érrendszeri megbetegedések). A lazac tehát nemcsak szép és nagyon finom, de olyan alapanyag, amit egész egyszerűen vétek lenne kihagyni étrendünkből. Számos jótékony tulajdonsága mellett D-vitamin-tartalma is kiemelkedő, aminek a pótlása egész évben, de különösen a napsütésben szegény időszakban, ősztől tavaszig nagyon fontos.
Ha sushi minőségű lazacfilét tudsz vásárolni, akár nyersen is fogyaszthatod, egyébként pedig jó minőségű teflon serpenyőben, zsiradék nélkül javasoljuk az elkészítését.