Készíts karácsonyra hagymalevest

Karácsonykor ugyan nem megszokott de egy diétázónak igencsak ildomos kissé átvariálni az ünnepi menüt. Ha éppen elakadtál akkor semmi gond hiszen a héten 2 recepttel is meglepünk ünnepek előtt.

Az első receptúra egy Francia Hagymaleves mely 5 főre készült és kellemes kiegészítője lehet az ünnepi asztalnak. Az elkészítése nem bonyolult, így akár az is nekiállhat aki a konditeremben több időt tölt mint a konyhában. :) Szóval nézzük is mi kell hozzá és hogyan is készül.

– Linco Light margarin 0,025 kg
– Teljes kiőrlésű búzaliszt 0,05 kg
– Fehér bors
– Jódozott só
– Vöröshagyma 0,6 kg
– Petrezselyemzöld 1 csomó
– Tejföl 12 % 0,15 liter
– Száraz fehérbor 0,05 liter
– Szerecsendió
A nagyon vékonyan félkarikára vágott hagymát margarinon elkezdjük pirítani. Mikor a hagyma kicsit összeesett fedő alatt takarék lángon 30 percet pároljuk. Fél óra után sózzuk, borsozzuk, frissen reszelt szerecsendiót szórunk rá és meghintjük a liszttel, mellyel kicsit tovább pirítjuk. Felöntjük a fehérborral és kb. 1,5 liter vízzel. Mikor felforrt a levesünk hozzáadjuk a tejfölt úgy, hogy egy kis adag meleg levessel egy tálban krémesre keverjük és úgy önjük az edénybe.Apróra vágott petrezselymet adunk hozzá. Ha szükséges a levest után ízesítjük.