Valentin Napi Recept

Közeleg a Valentin nap. Ilyenkor nem csak egy csokor vörös rózsa és a plüssmackó lehet a nyerő. Készítsünk kedvesünknek egy finom vacsorát. Nem kell steak-et sütni és bonyolult dolgokat készíteni. Az egyszerű sokkal többet jelent, mint egy bonyolult, sok idegeskedéssel járó étel elkészítése.

Készítsünk indiai chapattist.

– India chapttis kenyér – 1 csomag
– 7% zsírtartalom alatti darált sertéshús- 500 gramm
– Salotta hagyma – 2 fej
– Fokhagyma – 2 gerezd
– Kápia paprika – ½ darab
– Paradicsom – 1 darab
– Őrölt fahéj – 1 kávéskanál
– Őrölt római kömény- 1 kávéskanál
– Újhagyma szára
– Szójaszósz – 1 evőkanál
– Füst folyadék – 1 evőkanál
– Natúr joghurt- 1 doboz
– Tojás /1 db/
– Rizstejszín
– Kókuszzsír
– Só
– Őrölt bors

Egy felforrósított teflonserpenyőt kenjünk ki vékonyan kókuszzsírral. Melegítsük-pirítsuk meg benne a chappatis kenyér mindkét oldalát. Személyenként 2 darabbal számoljunk. Csomagoljuk be pirítás után konyharuhába és tegyük félre tálalásig.

Az összevágott salotta hagymát kókuszzsíron megpirítjuk. Megszórjuk az őrölt fahéjjal és a római köménnyel. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsomot és paprikát. Ráöntjük a szójaszószt és a folyékony füstöt. Összepirítjuk. Ha szükséges pici vizet öntünk ál. Készre főzzük, úgy, hogy szinte minden folyadék elpárologjon. Mikor a hús megpuhult hozzáadjuk a felvert tojást és a rizstejszínt. Amennyibe szükséges vizet adhatunk hozzá, de ügyeljünk arra, hogy egy jó kenhető tölteléket kapjunk.

Elővesszük a chapattis kenyereket és a felére teszünk a töltelékből. Összehajtjuk és natúr joghurttal, salátával tálaljuk. Újhagyma zöld szárával megszórjuk.