A kókusz

Őshazájában úgy tartják, a fája az a fa, mely mindent megad, ami az élethez kell: építőanyagot, tetőt a fejünk fölé, élelmiszert, gyógyszert, italt.
Mi ugyan nem a kókusz rostjaiból és leveleiből építkezünk, de a kókusztej, a kókuszvíz és a kókusz húsában található rostok minket is meggyőztek arról, hogy ez az alapanyag nagyon is előkelő helyet érdemel a diétás étrendünkben – arról nem beszélve, hogy semmivel össze nem hasonlítható egzotikus ízével önmagában is sokak kedvence. A kókuszdióban rengeteg vitamin található: C, E, B1, B3, B5 és B6 vitaminokban gazdag, ezen kívül bővelkedik rost- és ásványi anyagokban is (vasat, szelént, nátriumot, kalciumot, magnéziumot és foszfort is tartalmaz). Teje laktózmentes, a belőle készült kókuszital pedig nemcsak divatos manapság, de fenséges íze és alacsony kalóriatartalma sok mindenre alkalmassá teszi a konyhában – például bátran készíthetjük vele a tejberizst, de a reggeli zabkása és az esti fehérjeturmix is gazdagabb lesz általa. A kókuszvíz olyan elektrolit egyensúllyal rendelkezik, mint az izotóniás vizek, így amennyiben hozzájutunk, bátran fogyaszthatjuk egy fárasztó edzés végén is. A kókuszdió jelentős mennyiségű zsírt is tartalmaz, de más diófélékkel ellentétben ezek a zsírok közepes láncú telített zsírsavak, melyek hasznos vegyületté alakulnak át a szervezetben.
Ugye érted már, hogyan kaphatott helyet ez a fantasztikus alapanyag a LifeT!LT FOOD szuper diétáiban? A www.lifetilt.hu oldal kalkulátora segítségével számold ki, melyik diéta való neked, majd rendeld meg egyszerűen a LifeT!LT Food oldaláról, hogy házhoz vihessük! www.lifetiltfood.hu