A tonhal

A tonhal régebben talán úri kiváltság volt, de ma már teljesen hétköznapi alapanyagnak számít – már ami a beszerzését és az árát illeti.
Egyéb tekintetben semmiképp nem nevezhetjük hétköznapinak, hiszen olyan jó zsírokat tartalmaz, melyek csökkenthetik a koleszterinszintet és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, emellett kiváló fehérjeforrás, így ez is egy remek alternatíva a csirke kiváltására. Ezen kívül pedig határozottan nem utolsó szempont, hogy elképesztően finom.
A konzerv tonhalat tedd salátába, készíts belőle joghurttal szendvicskrémet, csípősen lehet belőle paradicsomos tésztaszósz (teljes kiőrlésűre vagy durumra!). Fontos, hogy ne az olajban eltett változatot válasszuk, hanem azt, amelyik „saját levében” lett tartósítva.
Aki szerencsés helyzetben van, és megengedi a pénztárcája, az bátran keresse frissen a halpultokban is, és készítsen belőle grillezett halszeletet párolt zöldség mellé.
Mi a magunk részéről – bár nagyon szeretjük a csirkemellet – minden lehetőséget üdvözlünk, amivel még változatosabbá tehetjük étrendjeinket, hiszen annyi szuper fehérjeforrás áll rendelkezésünkre, miért ne élnénk velük? Ha szereted a tonhalat, rendeld meg akár már mától a LifeT!LT bomba formára szabott étrendjeinek egyikét, melyet kérésedre házhoz szállítunk, vagy akár a munkahelyedre, hogy egy percig se legyen kérdés, hogy mitől fogsz állati jól kinézni!