Egytálétel cukkinivel

A cukkinit számtalan módon használhatjuk fel. Íme egy gyorsan elkészíthető változat.

Cukkinis csirkemell bulgurral:

– bulgur
– kókuszolaj
– só
– fehérbors
– csirkemell filé
– cukkini
– füstölt fűszer paprika
– kókusztejszín
– lilahagyma

A bulgurt szokásos módon elkészítjük. Aki esetleg nem tudná: a kimért bulgurt kevés kókuszolajon elkezdjük pirítani. Közben sózzuk és borsozzuk. Mikor a szemek átmelegedtek felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Kis lángon, fedő alatt megpároljuk. Mikor a vizet elfőtte, a tüzet elzárjuk alatta és a fedőt továbbra is rajtahagyva kigőzöljük.

A vöröshagymát és a csirkemellet kockára, a cukkinit félkarikára vágjuk. Kevés kókuszolajon megpirítjuk a hagymát. Megszórjuk a füstölt paprikával és kevés vizet adunk hozzá. Mikor a víz elpárolgott és újra pirulni kezd a hagyma hozzáadjuk a csirkemellet. Megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a cukkinit és ismét kevés víz hozzáadásával együtt pároljuk. Felöntjük kókusztejszínnel. Amennyiben túl sűrű lenne, úgy vízzel nyugodtan higíthatjuk. Ha szükséges még ízesítünk rajta.

Tálaljuk.