Indul a grill szezon!

Séfünk is készített egy grill egytálételt. Ajánljuk kipróbálásra!

Grillezett zöldség joghurttal:

– édesburgonya
– zöldborsó
– hónapos retek
– lilahagyma
– cukkíni
– padlizsán
– paradicsom
– joghurt
– fokhagyma
– olíva olaj
– só
– bors
– méz
– citrom

A zöldségeket daraboljuk és fajtánként magas hőmérsékleten olíva olajon megsütjük. Miután végeztünk a sütögetéssel egy nagyobb tálba összeöntjük a zöldségeket. Elkészítjük a dresszinget. A joghurthoz adjuk a mézet, kevés olíva olajat, sót, zúzott fokhagymát és fehér borsot. Citrom levével beállítjuk a megfelelő savasságot. Alaposan elkeverjük. A langyos zöldségekhez keverjük a dresszinget. Mindenképpen langyosan érdemes a salátát fogyasztani. Amennyiben szeretnénk, a zöldségeket, más-más formára vághatjuk, ezzel is feldobva a salátánkat.