Őszköszöntő chilis marharagu recept

marharagu-min-min

Itt van az ősz, itt van újra és vele együtt érkeznek a melengető ételek.

Chilis marharaguval töltött édesburgonya /2 személyre/

– 4 db közepes méretű édesburgonya
– 1 evőkanál kókuszzsír
– 2 db salotta hagyma kockára vágva
– 3 gerezd fokhagyma
– Chili Con carne fűszerkeverék
– 500 gramm darált soványabb marhahús
– 2 evőkanál paradicsompüré
– 1 doboz hámozott pardicsom konzerv
– 1 doboz csemege kukorica konzerv (vörösbabbal is készíthető)
– joghurt
– só
– fehér bors

Az édesburgonyákat villával megszurkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük.
Egy magasabb falú serpenyőben a kókuszzsíron megpároljuk a salotta hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerkeveréket. Egy-két perc pirítás után adjuk hozzá a darált marhahúst és a hús fehéredéséig pirítsuk, de közben törjük össze egy villa segítségével. Adjuk hozzá a paradicsompürét és a hámozott paradicsom konzervet, majd mikor a hús már majdnem elkészült a lecsöpögtetett kukoricát. Ne felejtsük el sózni és borsozni sem. Főzzük készre a ragut, ügyelve rá, hogy ne legyen túl sok szaftja.

A kissé kihűlt édesburgonyákat metsszük be kereszt alakban és óvatosan nyomjuk szét, majd kanalazzuk bele a ragut.

Kanalazzunk a tetejére a joghurtból és tegyük vissza a 200 fokos sütőbe 3-4 percre.

Frissen vágott petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva tálalhatjuk.

NÉPSZERŰ BEJEGYZÉSEK
AZ ÉDESBURGONYA
2018. JUNIUS 11.
A SMOOTHIE
2018 MÁRCIUS 27.
HOGYAN SŰRÍTSÜNK
2017. DECEMBER 6.
Kulcsszavak

lifetilt food

diéta

lefogyok

rendelés

ételrendelés

Étel házhozszállítás

kajarendelés

kaja kiszállítás

diétás

fogyás

OLDAL TETEJÉRE
Kövess minket:


TELEFON: +36 1 300 4555
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: 8H-16H
Ha nem szeretnél lemaradni a LifeTilt újdonságairól és akcióiról, iratkozz fel hírlevelünkre!
A feliratkozással elfogadod az adatvédelmi nyilatkozatunkat.