Őszköszöntő chilis marharagu recept

Itt van az ősz, itt van újra és vele együtt érkeznek a melengető ételek.

Chilis marharaguval töltött édesburgonya /2 személyre/

– 4 db közepes méretű édesburgonya
– 1 evőkanál kókuszzsír
– 2 db salotta hagyma kockára vágva
– 3 gerezd fokhagyma
– Chili Con carne fűszerkeverék
– 500 gramm darált soványabb marhahús
– 2 evőkanál paradicsompüré
– 1 doboz hámozott pardicsom konzerv
– 1 doboz csemege kukorica konzerv (vörösbabbal is készíthető)
– joghurt
– só
– fehér bors

Az édesburgonyákat villával megszurkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük.
Egy magasabb falú serpenyőben a kókuszzsíron megpároljuk a salotta hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerkeveréket. Egy-két perc pirítás után adjuk hozzá a darált marhahúst és a hús fehéredéséig pirítsuk, de közben törjük össze egy villa segítségével. Adjuk hozzá a paradicsompürét és a hámozott paradicsom konzervet, majd mikor a hús már majdnem elkészült a lecsöpögtetett kukoricát. Ne felejtsük el sózni és borsozni sem. Főzzük készre a ragut, ügyelve rá, hogy ne legyen túl sok szaftja.

A kissé kihűlt édesburgonyákat metsszük be kereszt alakban és óvatosan nyomjuk szét, majd kanalazzuk bele a ragut.

Kanalazzunk a tetejére a joghurtból és tegyük vissza a 200 fokos sütőbe 3-4 percre.

Frissen vágott petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva tálalhatjuk.